El sol de mitjans d'abril crema més que el de finals d'agost

Ara que les sortides a l'aire lliure es multiplicaran, és moment de no oblidar la protecció solar

Néstor GómezActualitzat

Tant si aneu a la platja com si aneu a la muntanya, protegiu-vos del sol: ara ens arriba la mateixa radiació que a finals d'agost i ens crema més.

 


Hi ha dues raons que justifiquen aquest argument: una de quantitativa i una altra de sensitiva:

  • Quantitativa: Ara rebem tanta radiació solar com a finals d'agost. La radiació solar és major com més vertical tenim el sol sobre el nostre cap. El dia amb el sol més vertical és el dia del solstici d'estiu, el proper 21 de juny, i ara el sol assoleix la mateixa alçada que el 26 d'agost, és a dir, que ens arriba la mateixa radiació solar.
  • Sensitiva: Venim de l'hivern i inici de primavera, ens traiem la roba gruixuda per agafar la màniga curta, substituïm els pantalons llargs per faldilles i bermudes, els peus van més despullats, etc... En definitiva, exposem la nostra pell a l'acció directa del sol. Però compte! La nostra pell encara és blanca i molt sensible a les cremades, situació que s'agreuja per la falsa sensació de confort que ens aporten les temperatures suaus d'abril. Aquesta falsa sensació de confort és la mateixa que tenen alguns muntanyencs poc experimentats quan van a l'estiu a l'alta muntanya del Pirineu.
Sol al delta del Llobregat (Eva Gimeno)
Sol al delta del Llobregat (Eva Gimeno)(Sol al delta del Llobregat (Eva Gimeno))

A l'estiu anem més protegits per 4 raons:

  • Ja som conscients del sol que fa.
  • Les temperatures molt càlides ens ajuden a conscienciar-nos.
  • La nostra pell ja està més morena i el mal ja és menor.
  • Prenem més mesures de protecció.
Anar al contingut