Tempesta sobre Collserola (Ricard Herrera)
Tempesta sobre Collserola (Ricard Herrera)

El setè any més plujós a Barcelona en més de 100 anys

L'últim episodi de pluja situa a la capital en registres que no es veien des de 1.971 segons les dades de l'Observatori Fabra

Alberto AlcántaraActualitzat
La pluja està visitant la ciutat de Barcelona amb abundància aquest 2018. Amb els 141 mm registrats en l'estació manual durant aquest últim episodi, l'Observatori Fabra registra la setena precipitació anual més alta des de fa més de 100 anys.

Segons les dades que ens facilita l'Alfons Puertas, el total anual registrat fins avui suma 952 mm, un valor que se situa en setè lloc de tota la història de la sèrie de dades de l'estació manual. Les dades es remunten a l'any 1.914. Queda un mes i mig per pujar posicions en aquesta clasificació. La mitjana anual puja una mica per sobre dels 600 mm.

Dijous, la pluja va ser molt abundant i localment intensa en diverses zones de la ciutat. Aquest mapa mostra els registres obtinguts en diversos observatoris en 24 hores. A banda del registre de l'estació manual del Fabra (van ser 128 mm a l'estació automàtica de Meteocat), destaquen els 142 mm a Sant Gervasi, 124 mm a Gràcia i 108 mm a BTV, totes tres estacions de la xarxa de Meteoclimatic.

De fet, amb aquests registres, els col·legues de BTV han comptabilitzat més de 1.000 mm a una estació de la xarxa de meteoclimatic situada a les Corts:

 

La pluja va provocar diverses incidències. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va rebre més de 200 trucades. Més de 1.300 abonats van tenir problemes de subministrament elèctric.

Anar al contingut