Estació meteorològica de Massoteres (Meteocat)
Estació meteorològica de Massoteres (Meteocat)

El Servei Meteorològic de Catalunya inaugura l'Estació Meteorològica Automàtica de Massoteres

RedaccióActualitzat

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) inaugura aquest diumenge l'Estació Meteorològica Automàtica (EMA) que ha instal·lat a Massoteres, a la comarca de la Segarra.

L'estació mesurarà la temperatura, la humitat relativa de l'aire, la velocitat i la direcció del vent a 10 metres d'altura, la precipitació i la irradiància solar global.

L'EMA de Massoteres quedarà integrada a la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona l'SMC. Amb aquesta incorporació, la xarxa disposarà de 186 estacions arreu del país.

Les dades proporcionades per aquests equipaments s'envien a la seu central del Servei a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s'emmagatzemen en una base de dades i se sotmeten als diversos controls de qualitat, manuals i automàtics.

Amb aquesta informació es realitzen tasques de vigilància meteorològica, estudis climàtics i recerca, entre d'altres. La informació es pot consultar en a la pàgina web de l'SMC.

La inauguració de la nova EMA es farà diumenge a les 11.30h. Hi assistiran el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, l'alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina  i el director del SMC, Oriol Puig.

 

 

Anar al contingut