El Senegal, inundat en ploure en un dia igual que en els tres mesos de la temporada de pluges

Néstor GómezActualitzat

Les inundacions del cap de setmana han provocat la mort de 4 persones al Senegal.

Dakar, la capital del país, i les principals zones del país de l'Àfrica Occidental han estat sotmeses durant el cap de setmana a unes pluges inusualment fortes, fins i tot en aquesta època de l'any, en què ja se n'esperen de violentes. En un sol dia han caigut 142 l/m², que és la mateixa pluja que cau durant els tres mesos de la temporada de pluges, de juliol a setembre.

 

Els habitants de Keur Massar, un suburbi densament poblat de Dakar, van ser evacuats amb canoa. Les aigües van cobrir carrers i cases, i algunes es van ensorrar per l'acumulació d'aigua.

L'oposició crítica obertament les mesures preses pel govern en la gestió de l'emergència i, sobretot, el pla de combatre les inundacions que va començar el 2012, amb un pressupost de més d'un milió de dòlars, que no han arribat mai, per construir les defenses projectades contra els aiguats. Alhora, el president, Macky Sall, ha estat fortament criticat per haver volat al Níger per a una cimera de líders de l'Àfrica Occidental mentre el país pateix un desastre d'aquesta magnitud.

Durant les darreres setmanes han descarregat forts aiguats a les regions del Sahel, a l'Àfrica Occidental i Central, que han provocat grans inundacions, amb desenes de morts i milers de desplaçats.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut