Una tarda primaveral amb ruixats dispersos

A les 5:30 de la matinada hem canviat d'estació: ja som a la primavera astronòmica. Les pluges més generals han caigut de matinada. A la tarda, torn pels ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

La primavera astronòmica ha començat sota la influència d'una pertorbació que abasta tota la península ibèrica. El sistema frontal responsable de les pluges de dissabte s'ha retirat i ha propiciat l'obertura d'algunes clarianes, però el risc de pluja no ens abandonarà durant la tarda.

Ruixats localment intensos

La nova tongada de ruixats ha començat de matinada i ha estat la part més activa de l'episodi. Les pluges més abundants han caigut a les comarques de Tarragona, oest de Barcelona i Maresme. El front ha arribat molt desgastat a les comarques orientals de Girona.

A la tarda es veuran més clarianes, però la millora no serà total, ni molt menys, perquè hi ha haurà risc de nous ruixats, tot i que en conjunt seran més irregulars i deixaran quantitats minses. Seran més probables a l'entorn del prelitoral i prepirineu. Hi haurà possibilitat puntual de tempesta i alguna calamarsada. La cota de neu pujarà dels 1.400 als 1.600 metres.

Temperatures amb pocs canvis

A primera hora hem registrat valors similars als de dissabte, no gaire freds. Fins i tot han pujat a les comarques de Girona i en alguns punts del Pirineu de Lleida. A la resta han baixat un pèl. També pujaran les temperatures màximes, tret del nord-est. Valors més alts al voltant dels 17ºC.

I dilluns...

La pertorbació tendirà a marxar cap al nord d' Àfrica, però encara tindrem un temps insegur, de primavera més accentuada, en el sentit que veurem moltes més clarianes però continuaran els ruixats irregulars i les tempestes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut