El pont de la Diada acabarà amb temps estable

Alberto Alcántara
Sortida del sol al Montseny (Carles Illa)

Sortida del sol al Montseny (Carles Illa)

El temps es continua força indefinit al llarg d'aquest pont. Ens esperen dos dies d'inestabilitat i un dimarts més tranquil. Caldrà seguir les actualitzacions dels diferents models meteorològics, que segueixen apuntant opcions discordants.

Alerta, perquè el risc d'aiguats es dispara en punts del País Valencià i a les Balears, on hi haurà més influència de la depressió aïllada en nivells alts (DANA) que s'acosta durant aquests dies, i que serà la responsable del temps inestable i tan incert.

Diumenge

El temps apunta a insegur, amb més possibilitat de ruixats. Tot sembla indicar que serà el dia més complicat del pont.

Dilluns

Tindrem nous ruixats, tot i que és probable que molts caiguin de matinada. Seran molt més probables cap al sud. Alguns models indiquen que també hi haurà possibilitat de ruixats de tarda també al Pirineu. D'aquesta manera, deixarien unes hores de treva en general. Aquesta és la pluja prevista en 24 hores pel model WRF.

 

La Diada

De moment, els mapes actualitzats segueixen apuntant que dimarts serà el dia més estable del pont. La Diada es preveu amb predomini del sol i sense ruixats. També es preveu un ascens de la temperatura.