El plàstic i el canvi climàtic ofeguen el llac Uru Uru de Bolívia
El plàstic i el canvi climàtic ofeguen el llac Uru Uru de Bolívia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

El plàstic i el canvi climàtic ofeguen el llac Uru Uru de Bolívia

Alberto Alcántara
TEMA:
Crisi climàtica

El llac Uru Uru de Bolívia és un exemple més de com la contaminació, afegida al canvi climàtic, destrueix l'entorn natural. Ampolles, contenidors, joguines i pneumàtics omplen aquest llac del departament d'Oruro, a l'oest del país. Voluntaris locals i treballadors intenten netejar-lo.

Neteja de plàstics al llac Uru Uru (Reuters)

La situació del llac és dramàtica per una combinació de factors. Primer, una important sequera el 2016, que hi va reduir dràsticament el nivell d'aigua. Segon, que l'aigua està contaminada per l'activitat industrial i minera de les proximitats. Finalment, els rius que hi desemboquen hi han dipositat grans quantitats de residus plàstics durant anys.

Iniciativa de neteja

El passat dimecres, centenars de persones van recollir escombraries de la superfície del llac. Voluntaris, policies i treballadors del Centre d'Ecologia i Pobles Indígenes (CEPA) van retirar camions plens de residus.

Neteja de plàstics al llac Uru Uru (Reuters)

Limberto Sánchez, enginyer mediambiental del CEPA, va explicar que a la contaminació per plàstics s'hi suma la contaminació urbana i el canvi climàtic. Com a resultat de tot plegat, el llac ha passat de tenir una extensió de 214 quilòmetres quadrats a només 30 quilòmetres de superfície d'aigua. Això vol dir que ha passat a estar a un 25-30% de la seva capacitat plena.

Neteja de plàstics al llac Uru Uru (Reuters)


Els llacs de les terres altes de Bolívia són els principals llocs protegits pel Conveni de Ramsar, un tractat internacional per conservar els aiguamolls, especialment aquells que proporcionen hàbitat d'ocells aquàtics.

L'emblemàtic Titicaca s'enfronta a la contaminació i a l'expansió de les ciutats situades a prop de la seva costa, mentre que el llac Poopó, el segon més gran després del Titicaca, es va assecar completament el 2015.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMedi ambient

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut