El patró meteorològic de sol i boira es manté avui

La tirania de l'anticicló no permetrà moviments substancials en l'atmosfera. El temps continuarà sent molt contrastat, marcat pel sol o per la boira

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

No hi haurà grans canvis meteorològics. L'anticicló se sent més ferm encara, amb pressions atmosfèriques que voltaran els 1.030 hPa. Una configuració de màxima estabilitat que portarà un nou dia de sol i boires.

Ambient molt contrastat

Esperem un matí marcat per la mala visibilitat a gran part de la Depressió Central, des de Ponent a Osona i des de la Noguera fins a la Ribera d'Ebre. La boira s'anirà trencant parcialment al llarg del dia, però no a tot arreu. És molt probable que es mantingui tancada cap a ponent. Algunes d'aquestes boires seran ploraneres i poden deixar dècimes d'aigua. A la resta del país el temps serà radiant de sol.

 

Temperatures condicionades per la boira

La presència de les boires tornarà a marcar els termòmetres. Allà on estigui emboirat, les temperatures seran molt similars a les del dia anterior i el contrast tèrmic entre mínimes i màximes serà molt petit. Les temperatures diürnes no aniran gaire més enllà dels 10 ºC. En canvi, allà on llueixi el sol, l'ambient al migdia serà força suau i tocarem els 21 o 22 ºC. Al matí es repetirà la inversió tèrmica, amb fred a les valls i temperatures suaus a muntanya.

I diumenge...

Les variacions seran petites, però potser positives. Esperem unes boires una mica menys tossudes, menys resistents al migdia, i unes temperatures una mica més altes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut