El paisatge gebrat de Jilin, una de les quatre meravelles naturals de la Xina

Néstor GómezActualitzat

Des de dilluns milers de persones s'han acostat a la riba del riu Songhua a la ciutat xinesa de Jilin per contemplar i immortalitzar un dels fenòmens naturals més meravellosos del país, el gebre de Jilin.

L'alta humitat i la baixa temperatura han creat un escenari de gebre espectacular. Els petits cristalls de gel s'acumulen en branques i fulles dels arbres quan la humitat de l'aire toca una superfície o objecte a temperatura inferior als zero graus.

Les condicions particulars de Jilin

Les condicions ambientals úniques a Jilin fan que sigui un esdeveniment anual. Per la ciutat de Jilin hi passa el riu Songhua, que és un dels pocs rius de la província que no es congela a l'hivern. El riu Songhua mané la temperatura a causa de la central d'energia hidroelèctrica de Fengman, ubicada al sud de la ciutat. L'aigua procedent de la presa alimenta el vapor de l'aire, que es condensa en la boira quan es refreda. L'aigua de la boira es congela a mesura que toca els objectes pel fred hivern.

La gebrada de Jilin sol aparèixer entre finals de desembre i febrer. Aquest és una de les quatre meravelles naturals de la Xina, juntament amb les Tres Gorges del Iangtsé, el carst i els rius de Guilin i el Bosc de Pedres a prop de Kunming.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut