Salt de la Coromina de Falgars (Llucià Garolera)
Salt de la Coromina de Falgars (Llucià Garolera)

El mes de febrer va ser fred i molt plujós

Alberto AlcántaraActualitzat

L'últim mes ens ha deixat un bon regal en forma d'una pluja molt necessària a Catalunya. Fa goig mirar els mapes de l'anàlisi climàtica del Servei Meteorològic de Catalunya, que mostren que el febrer ha estat fred i molt plujós en general, tot i que es tracta d'un mes tradicionalment sec.

Balanç de precipitació

El mapa de pluja acumulada reflecteix registres de més de 200 mm en punts del Pirineu occidental, o de 120 mm al litoral central i altres punts del terç nord. L'estació amb més precipitació ha estat la de Lac Redon, a la Vall d'Aran, amb un total de 351 mm.

Aquests valors fan qualificar el febrer de mes molt plujós a Catalunya. Mireu el mapa d'anomalia de precipitació, on hi ha una gran taca blava que representa un gran excés de pluja a la major part del territori. En canvi, cap a l'entorn del Montsià, de l'Alt Empordà i de Ponent s'han registrat pluges més pròximes als valors normals. En aquest cas cal parlar d'un febrer normal o plujós.

Balanç de temperatura

L'arribada de masses d'aire fred ha provocat anomalies de temperatura negatives en general, i per això es pot parlar d'un mes fred, o fins i tot molt fred al Pirineu, punts més elevats del Prepirineu i la serra del Port, on les temperatures han sigut més de 3 graus més baixes del normal.

Per últim, podem destacar el rècord de temperatura mínima de l'estació de Das, a la Cerdanya, que va registrar -22,8 °C el 9 de febrer. És la mínima més baixa registrada a l'estació des que hi ha dades, en un període de 17 anys.

El mes ha deixat molts altres trets destacats, que podeu consultar en l'anàlisi completa del Meteocat.

Anar al contingut