Mapa de la crisi climàtica (TVC)
Mapa de la crisi climàtica (TVC)

El mapa de la crisi climàtica

RedaccióActualitzat

Per donar visibilitat i rellevància a la crisi climàtica, TV3 i Catalunya Ràdio s'han sumat a la primera iniciativa promoguda pel projecte Covering Climate Now: durant aquesta setmana del 16 al 23 de setembre, la programació donarà visibilitat a la defensa del medi ambient.

 

Des del portal del temps, ens hi sumem afegint continguts específics en els diversos espais del temps. Una de les novetats que presentem és un mapa interactiu de la crisi climàtica que podreu consultar al portal digital del Temps.

 

 

Mapa de la crisi climàtica



Aquesta eina ens permetrà recopilar i geolocalitzar les diferents notícies relacionades amb l'escalfament global i els seus efectes, en aquest context de crisi climàtica. Al mapa trobareu diferents icones que representen les diferents temàtiques que hem escollit per agrupar les notícies:


Gasos d'efecte hivernacle


La icona de la fàbrica serà la que englobarà les noticies relatives a les emissions de gasos d'efecte hivernacle, i també totes aquelles que tinguin relació amb el balanç de carboni a l'atmosfera, com ara els grans incendis forestals.
 


Temperatura


Serà, de ben segur, l'apartat amb més presència. Aquí assenyalarem els estudis climàtics sobre l'evolució de la temperatura global o local, però també els episodis de temperatura extrema més significatius. També recollirà aquelles notícies que facin referència genèrica a l'escalfament global i les seves conseqüències.


Nivell del mar


L'augment del nivell del mar és un dels efectes principals de l'escalfament global. En aquest grup visibilitzarem tot allò que faci referència a una problemàtica que afectarà moltes de les zones més poblades del planeta.


Gel


La disminució del gel és la tercera pota dels efectes de l'escalfament global: els efectes de l'augment de la temperatura estan deixant la seva empremta sobre l'Àrtic, l'Antàrtida i ​les glaceres d'alta muntanya. La icona del floc de neu assenyalarà aquestes conseqüències negatives.


Fenòmens extrems


Els fenòmens extrems individuals no es poden atribuir directament al canvi climàtic. Cal fer un estudi per saber quin percentatge hi ha de contribució de l'escalfament global a un fenomen concret. En tot cas, els pronòstics per als pròxims anys indiquen que la freqüència i la intensitat d'aquests fenòmens anirà en augment. Sota la icona del llamp destacarem els més importants que es vagin registrant: grans huracans, episodis de pluja extrema, tornados excepcionals. No inclourem les onades de calor o fred, que aniran a l'apartat de la temperatura.


Fauna i flora


Els ecosistemes estan en perill, i la icona de l'ocellet ens servirà per agrupar les notícies que mostren els efectes de l'escalfament global en les espècies animals i en les plantes.


Activisme


La lluita social per protegir el medi ambient s'ha accentuat durant els últims temps per la deriva imparable de l'escalfament global. En aquest apartat ens farem ressò de les iniciatives a nivell global.


Sostenibilitat


Aquest apartat inclourà aquelles notícies que facin referència a mesures que jugaran a favor del medi ambient, com ara la transició a les energies renovables o els projectes de reciclatge


Una setmana de programació especial


En aquest enllaç podreu veure les diferents iniciatives i la programació especial dedicada a la crisi climàtica al diferents mitjans de la casa:

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut