Núvol a Igualada (Foto: Eduardo Cobo)
Núvol a Igualada (Foto: Eduardo Cobo)

El mapa d' Europa en un núvol ben curiós

Actualitzat

Quants cops heu jugat a imaginar coses mentre contempleu la forma d'un núvol, tombats a la gespa o, simplement, mirant per una finestra ? Avui us convidem a mirar el cel d' Igualada, gràcies a la finestra virtual que va obrir l'Eduardo Cobo al seu Twitter divendres passat. Què hi veieu ?

 

 

La ressonància és, com a mínim, admissible: durant una estona el mapa d'Europa es va dibuixar al cel. És cert que és un mapa "sui generis": el continent és reconeixible en la seva forma principal, des de les estepes russes fins el nas de l'Empordà, des de l'orgullosa Grècia fins la Bretanya. La vella Europa continental,  i tots els fantasmes que la recorren, des de Berlín a Pola Lena, que diria el poeta Nacho Vegas.

Els més escrupolosos trobareu detalls que no quadren: Gran Bretanya i Irlanda es veuen força inflats, com un globus a punt d'esclatar. Manca la península Itàlica, com si algú hagués començat a prescindir de parts del sud d'Europa. I tampoc no hi és la península Escandinava, com si els nòrdics haguessin decidit també prescindir del seu sud particular, marxant lluny de la decadència de la Unió.

Anar al contingut