El juny comença amb núvols abundants i més ruixats

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem la setmana i el mes de juny amb una situació meteorològica poc definida, sense grans borrasques o anticiclons que marquin la pauta meteorològica d'una manera clara. En qualsevol cas, no serà un dia estable del tot. Tindrem núvols abundants i els ruixats tornaran a la càrrega.

Cel ennuvolat a Roda de Ter (Maria Àngels Roviró)

Núvols

De fet, la nuvolositat ja estarà ben present durant la matinada i el matí, que serà de cel força tapat en general i ens portarà alguns xàfecs transitoris i poc abundants, més probables pel Pirineu i per l'oest, tot i que no es descarta la possibilitat d'alguna gota dispersa a la resta del país.

A partir del migdia s'obriran clarianes de manera progressiva, sobretot pel sud i per ponent, però al mateix temps també creixeran noves nuvolades d'evolució i es mantindrà més tapat cap al nord. Tornaran a repetir-se alguns ruixats, en aquest cas més intensos, acompanyats de tempesta i calamarsa, i localitzats sobretot a l'eix del Pirineu i Prepirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Temperatura

El cel tapat de la matinada no deixarà baixar la temperatura mínima, mentre que la màxima serà igual o una mica més baixa que la de diumenge, però en qualsevol cas es mourà entre els 25 i els 30 ºC en general, com ha passat els últims dies.

I dimarts...

Molt pocs canvis: la dinàmica del temps seguirà variable i una mica insegura, amb la formació de ruixats i tempestes.

 

ARXIVAT A:
El temps
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut