El gran iceberg de l'Antàrtida a la deriva

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim les primeres imatges de l'anomenat A68, l'iceberg més gran mai registrat a l'Antàrtida que al juliol es va separar del gel continental, amb l'arribada de la llum austral a l'Antàrtida.

Les imatges que us presentem a continuació són de resolució moderada (MODIS) del satèl·lit Terra de la NASA capturades el 16 de setembre. La de l'esquerra és una imatge natural de l'iceberg, mentre que la de la dreta és infraroja, és a dir, capta la temperatura superficial. D'aquesta manera, la part freda, el gel, es veu de color blanc, i les tonalitats liles i taronges corresponen a temperatures càlides, a petits fragments de gel o aigua del mar.

En la seqüència d'imatges superiors es veu com s'ha desplaçat el gel des de finals d'agost a finals de setembre, en alguns casos més de 20 km. Sembla mentida que una massa de gel tan gran com tota la demarcació de Girona es pugui moure amb tanta facilitat. Aquí sota observeu la distància i el moviment que ha fet en només 15 dies, entre l'1 i el 16 de setembre.

 

Anar al contingut