El fenomen climàtic la Niña provoca rècords de pluja a l'Amazònia, amb vastes inundacions

Néstor GómezActualitzat

Les intenses i continuades pluges, provocades pel fenomen climàtic conegut amb el nom de la Niña des de finals de l'any passat, estan provocant fortes inundacions a la regió brasilera d'Amazones, amb milers de famílies afectades.

Les fortes pluges sobre la selva amazònica ha elevat els cabals dels rius a nivells rècord, han inundat petites ciutats brasileres i amenacen la capital de l'estat, Manaus. A Manaus, 4.700 llars es troben en perill de ser engolides per les aigües. A tot l'estat d'Amazones hi ha més de 400.000 persones afectades, segons informa el servei de defensa civil, moltes de les quals han estat evacuades a mesura que el nivell de l'aigua pujava.

 

El riu Negre creix uns 3 cm al dia i ja cobria alguns carrers de Manaus, segons dades facilitades per l'Ajuntament. Manaus es troba al costat nord de l'aiguabarreig entre el riu Negre i el riu Amazones. El riu Amazones, aigües amunt de Manaus, ha cobert d'aigua petites ciutats com Anama, amb una població de 12.000 habitants.

 

La conjunció entre el fenomen de la Niña, amb unes temperatures oceàniques inunsualment fredes a la part de l'oceà Pacífic que toca amb Amèrica, i els efectes del canvi climàtic, ha comportat anys amb pluges fortes i també anys molt secs que perjudiquen els conreus.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut