El Dia Internacional de la Mare Terra se celebra amb marxes per la ciència a tot el món

La data és una celebració per fomentar l'harmonia amb la natura i per assolir l'equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i mediambientals de les generacions presents i futures

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte, 22 d'abril, se celebra el Dia Internacional de la Mare Terra. Nacions Unides recorda que és una oportunitat per conscienciar tots els habitants del planeta sobre els problemes que afecten la Terra i les diferents formes de vida que s'hi desenvolupen. Enguany, el lema d'aquesta efemèride és "Alfabetització mediambiental i climàtica".

L'educació és fonamental perquè la ciutadania mundial conegui, en aquest cas, els conceptes relacionats amb el canvi climàtic i sigui conscient de l'amenaça sense precedents que l'escalfament global suposa per al planeta, un pas necessari per prendre mesures per a la protecció del medi ambient.

Precisament, el tema del canvi climàtic ha estat el desencadenant d'una de les accions globals que es portaran a terme aquest Dia de la Terra: la marxa per la ciència, un esdeveniment programat per a més de 500 ciutats del món, entre aquestes, Barcelona i Girona.

Després de l'elecció de Donald Trump, els científics que investiguen sobre el clima de la Terra van començar a organitzar-se per fer front a una amenaça que posa en perill els acords de la cimera del clima de París COP21.

Les primeres ordres per desmantellar la política sobre canvi climàtic del president Obama, o el nomenament del negacionista Scott Pruitt per dirigir l'Agència de Protecció Ambiental (EPA), són dues mostres evidents del perill real en matèria de polítiques climàtiques.

La Marxa per la Ciència pretén reunir científics de totes les ideologies contra les retallades i la congelació dels fons per a la investigació, i s'ha inspirat en la Marxa de les Dones, que es va fer el 21 de gener.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut