El desert d'Atacama florit

El desert d'Atacama, el més àrid del món, apareix florit

Un indret inhòspit que es converteix en un meravella natural

Nestor GomezActualitzat

El desert d'Atacama, al nord de Xile, considerat el desert més àrid del món, s'ha vestit de gala amb un esclat de color que, en forma de llençol, s'estén per total la plana.

Una imatge captivadora que atrau un gran nombre turistes i també una família catalana. Aquestes fotografies les ha enviat en Jordi Terracabris i la Gemma Pou, una família que estan viatjant amb les seves filles en autocaravana. Ja fa més d'un any que viatgen per aquelles terres i han volgut compartir aquesta meravella de gran bellesa amb tots nosaltres.

El desert d'Atacama, florit (Jordi Terricabris)

Atacama, amb una extensió que quadruplica la superfície de Catalunya, té secrets amagats: ara mostra la seva bellesa natural, on la vida ressorgeix de la mà de la floració de més de 200 espècies silvestres. Una bellesa que es pot observar al llarg de 100 quilòmetres entre les ciutats de Caldera i Chañaral, a tocar de l'oceà Pacífic.

Un fet curiós és que la floració no apareix just després de les precipitacions, sinó que la flor triga mesos a sortir. En aquest cas, amb dues febles precipitacions durant el mes de juny n'hi ha hagut prou per fer germinar les futures flors.

Aquesta terra àrida explota amb color cada 5 o 7 anys i canvia del tot l'aspecte dur i aspre d'Atacama. L'última vegada que Xile va veure aquesta bellesa efímera estesa al desert d'Atacama va ser el 2017. Ara bé, la més excepcional es va donar el 2015, amb dues floracions: la primera, entre abril i maig i la segona, entre setembre i octubre.

El desert d'Atacama florit (Jordi Terricabris)
ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut