El cicló Mocha podria haver provocat desenes de morts a Birmània

Sense xifres oficials, l'ONU estima que les víctimes provocades pel cicló Mocha podrien ser entre desenes i centenars a l'oest de Birmània. Mireu la comparativa d'imatges satèl·lit entre abans i després del pas del cicló.

L'Oficina per a la Coordinació de l'Ajuda Humanitària de l'ONU qualifica el cicló com un dels més forts mai registrats a Birmània, amb la ciutat de Sittwe, capital de l'estat de Rakhine i amb una població de 150.000 persones, com a ciutat més afectada.

L'ONG Partners Relief &  Development es fa ressò de centenars de morts i subratlla que la situació és greu i que els detalls s'aniran coneixent a mesura que s'accedeixi als indrets afectats. La ciutat de Sittwe, segons l'ONG, està pràcticament destruïda amb unes poques cases que encara es mantenen en peu, ja que moltes estan construïdes amb bambú. Abans de l'arribada del cicló, l'ONU estimava que uns sis milions de persones es trobaven en necessitat d'assistència humanitària.

La ciutat de Sittwe abans del pas de cicló
La ciutat de Sittwe després del pas de cicló

Mocha va tocar terra diumenge entre la costa sud de Bangladesh i l'oest de Birmània amb vents de 250 km/h, el cicló més potent de la darrera dècada. A la pluja torrencial s'hi sumen les onades i el nivell de mar, que va pujar entre 3 i 3,5 metres, que van provocar inundacions generalitzades a totes les zones baixes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut