Granota

El Bioblitz Metropolità ens convida a explorar la fauna i la flora durant aquest cap de setmana

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana arriba la tercera edició del Bioblitz Metropolità, dues jornades de ciència ciutadana que s'han d'adaptar a les mesures derivades de la lluita contra la Covid‑19.

La iniciativa forma part del Pla de millora de la biodiversitat de l'AMB, i pretén fer un cens de biodiversitat. Per això, es demana la participació ciutadana a través de les xarxes socials.  

 

 

Com participar-hi

Els organitzadors us conviden a penjar fotografies a les xarxes socials de diferents espècies de flora i fauna que observeu quan passegeu pels parcs i platges metropolitanes en les franges horàries corresponents i seguint les mesures de seguretat i sanitàries indicades per les autoritats competents.

Heu de publicar la fotografia al vostre perfil de Twitter o Instagram, etiquetar-hi el perfil @parcsplatgesAMB, fer servir les etiquetes #BioblitzMetropolità20 i #CiènciaCiutadana, i indicar en quin parc o platja s'ha fet l'observació en qüestió i el nom de l'espècie, si es coneix.
 


A mesura que la gent vagi publicant les imatges, l'AMB anirà responent els missatges i indicarà a quina espècie pertanyen els exemplars de les fotografies rebudes, amb la col·laboració de científics experts.

De l'1 al 4 de juny, els participants tindran l'oportunitat d'interactuar en directe amb els col·laboradors a través de l'Instagram @parcsplatgesamb i comentar els resultats de totes les espècies rebudes.

A més, el divendres 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, es farà una sessió de cloenda a través del mateix compte d'Instagram. La nostra companya Cori Calero, periodista especialitzada en temes de medi ambient, serà la conductora de la cloenda.

Tractament de les dades obtingudes

Totes les dades obtingudes durant el cap de setmana d'exploració es bolcaran a les plataformes Ornitho i a Ocells dels Jardins, de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i també quedaran recollides al Visor de fauna del web de l'AMB.

Els resultats obtinguts també serveixen com a indicadors per planificar diferents accions, com ara el manteniment dels prats florits, la instal·lació de caixes niu o l'evolució dels sistemes dunars.

Trobareu més informació sobre el Bioblitz en aquest enllaç.

 

 

 

Anar al contingut