Imatge de satèl·lit de l'huraca Beryl (NHC)

El Beryl toca terra a Yucatán com a huracà de categoria 2

Per a les pròximes hores pot deixar entre 100 i 150 mm de pluja, amb pics aïllats de fins a 250 mm

Alberto AlcántaraActualitzat

El Centre Nacional d'Huracans (NHC) ha confirmat que l'ull de l'huracà Beryl ha tocat terra a la península de Yucatán, a Mèxic, en un comunicat emès poc després de les 13 hores d'aquest divendres. Hi ha arribat com a huracà de categoria 2, amb vents sostinguts de 175 km/h.


Segons les dades del radar i les observacions, el contacte ha estat uns 10 quilòmetres al nord-est de Tulum. L'NHC estima una pressió central de 975 hPa. L'huracà es mou a uns 24 km/h en direcció oest nord-oest.
 


Els pronòstics indiquen que, un cop travessi la península, tocarà terra per últim cop a l'extrem nord de la costa mexicana o a l'extrem sud de Texas, on arribaria, potser, com a huracà de categoria 1.  

Pronòstic per a l'huracà Beryl (NHC)

En principi, l'huracà es degradarà mentre avanci per terra ferma, però pot tornar a intensificar-se en aigües del Golf de Mèxic. En qualsevol cas, el pas del Beryl per Yucatán pot portar un augment del nivell del mar a la costa oriental d'entre 1,2 i 1,8 metres, a banda de fortes onades a prop de la costa. L'NHC calcula precipitacions d'entre 100 i 150 mm, amb pics aïllats de fins a 250 mm, amb risc d'inundacions sobtades.

L'huracà, que ja és històric perquè és l'huracà de categoria 5 més precoç de la història, ha tingut efectes molt destructius al llarg del seu viatge pel mar Carib.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut