Dia Meteorològic Mundial 2016
Dia Meteorològic Mundial 2016

El 23 de març, Dia Meteorològic Mundial

Néstor GómezActualitzat

L'escalfament del planeta és un fet que dia a dia es demostra amb més evidències i amb més conseqüències.

La Terra té febre. L'ascens continuat de les temperatures de les darreres dècades es manifesta de múltiples maneres. És la suma de totes aquestes manifestacions el que denota que les coses estan canviat a un ritme superior a l'evolució natural del clima. Aquest canvi de ritme superior fa que només les espècies que s'adaptin amb més rapidesa seran les que sobrevisquin. La societat, igual que els animals i les plantes, ens haurem d'adaptar a les noves condicions climàtiques del futur, a un clima més extrem, amb sequeres més prolongades, menys dies de pluja però més intensos i ambient més càlid. Les ciutats, les poblacions i els nostres hàbits es veuran alterats i els haurem d'adaptar a les noves condicions. Com més aviat comencem a preparar el futur, més bé ens h i adaptarem.

Després de la COP21 de París, en què es va veure que calia actuar per minimitzar i reduir l'impacte dels gasos d'efecte hivernacle en l'escalfament del planeta, l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha escollit per al Dia Meteorològic Mundial el lema "Més càlid, més sec, més humit. Afrontem el futur". En paraules del secretari general de l'OMM, Petter Taalas: "El futur està succeint ara."

El Dia Meteorològic Mundial commemora l'entrada en vigor, el 23 de març 1950, del Conveni que estableix l'Organització Meteorològica Mundial. Permet difondre la contribució essencial dels Serveis Meteorològics i Hidrològics a la seguretat i el benestar de la societat.

 

Anar al contingut