El 2020 la Xina tindrà una Lluna artificial

Gemma PuigActualitzat

La Xina vol posar en òrbita un satèl·lit el 2020 que funcioni com a Lluna artificial. Treballen per fabricar una segona Lluna, situant un satèl·lit a 500 quilòmetres de la Terra, sobre la ciutat de Chengdu. L'objectiu es proporcionar llum: el satèl·lit reflectirà la llum del Sol cap a la Terra, fent el mateix que fa la Lluna. Calculen que podria il·luminar una àrea de 80 quilòmetres de diàmetre.  Si funciona, llançarien 3 llunes el 2022.

La idea és complementar l'enllumenat de la ciutat de Chengdu subministrant una cinquena part de la llum que emeten els fanals del carrers, estalviar costos i proporcionar llum addicional en casos d'apagades elèctriques.

Els experts no ho veuen tan viable, ja que cal posar el satèl·lit massa a prop de la Terra i això farà que es mogui. Perquè es quedés quiet caldrien propulsors que comportarien despeses de combustible. O una altra solució seria posar molts satèl·lits, cosa que resultaria més costós, i a més ja hi va haver un intent rus que no va prosperar. 

Altres crítiques del projecte venen per les afectacions que podria tenir en els animals que es guien per la lluna, en la contaminació lumínica i en els ritmes circadiaris.  

 

Anar al contingut