Eclipsi anular de Sol per Sant Esteve

Gemma PuigActualitzat

Sant Esteve ens ha deixat un eclipsi anular de Sol que no ha estat visible a casa nostra, ni a Europa, però sí a l'extrem oriental de l'Àfrica, Àsia i la meitat nord d'Oceania. Ha començat a les 3 de la matinada hora d'aquí a l'Àrabia Saudita i s'ha acabat a les 9 del matí a l'oceà Pacífic, al sud de l'Illa de Guam. Ha durat 5 hores i 30 minuts. El punt màxim, a prop de Singapur a les 6 del matí hora d'aquí.

 

L'eclipsi anular de Sol és conegut també com "anell de foc" pel cercle lluminós que genera. Es produeix quan la Lluna està allunyada de la Terra, prop de l'apogeu, i passa davant del Sol però no pot cobrir-lo completament, i així crea aquest anell de foc.

Són moltes les persones que han volgut observar aquest curios fenomen, sempre amb ulleres, càmeres o telescopis equipats amb filtres, com es veu en les imatges que ens han arribat des de l'Índia, Indonèsia i altres indrets.

 

 

 

El 2020 ens portarà un eclipsi anular de Sol el 21 de  juny i un eclipsi total de Sol el 14 de desembre, però cap dels dos el podrem veure. Haurem d'esperar fins al 12 d'agost del 2026 per poder gaudir d'un eclipsi total de Sol a casa nostra.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut