D'una nit d'insomni als llamps i trons

Canvi de temps i retirada de l'aire càlid

Néstor GómezActualitzat

Heu pogut dormit aquesta nit passada? Avui hem tingut una de les nits més càlides dels darrers anys. En el cas de l'Estartit, els 25 ºC de temperatura mínima és la segona més alta dels darrers 50 anys. Una calor nocturna de mal dormir tot i tenir la finestra oberta de bat a bat. I en cas de mantenir l'aire condicionat a la nit amb el risc d'agafar un bon refredat.

Aquí teniu les temperatures mínimes d'avui. Destaquen els valors de 25 ºC de la façana costanera i comarques de Girona, però també els més de 20 ºC a ponent i al Pirineu.

Avui hem tingut una nit d'insomni, però aquesta propera nit dormirem millor. Mireu el mapa que us hem preparat i que mostra com cauran les temperatures demà, sobretot al pla de Lleida. A la costa, la xafogor minvarà però no desapareixerà.

Llamps i trons

Des d'ahir a la tarda fins demà els ruixats i les tempestes ens acompanyaran. Les càmeres de TV3 han captat el moment del pas dels ruixats del matí, amb cortines d'aigua davant de Tarragona i Montserrat. També les fotografies són testimoni del pas de les tempestes. Els ruixats d'avui han superat els 5 l/m² i aniran a més durant les properes hores.

Tempesta a Deltebre, fotografia cedida per Agustí Descarrega

Un despertar amb llamps i trons a Barcelona, fotgrafia d'Isaac Alós

Tingueu la càmera preparada per avui, perquè s'esperen nou ruixats i tempestes. Aquí teniu els avisos meteorològics emesos per Meteocat en previsió de pluges intenses per avui i demà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut