Dos tornados provoquen 19 ferits i danys materials a Luxemburg i Amsterdam

Alberto AlcántaraActualitzat

Un tornado i una mànega van sorprendre aquest divendres els habitants de Bascharage i Petange, a Luxemburg i Amsterdam, respectivament. En el cas del remolí de Luxemburg, es van reportar 19 ferits i els danys materials van ser importants. 

Són fenòmens poc freqüents en aquesta zona, sobretot a Luxemburg. Segons un estudi publicat per l'American Meteorological Society, entre 1950 i 2015 només s'havien reportat 5 tornados en aquest petit país. A Holanda, la xifra pujava a 65.

Caos a Luxemburg

El tornado de Luxemburg va afectar els municipis de Bascharage i Petange al voltant de les 6 de la tarda, hora catalana, segons van informar els serveis d'emergència. En el vídeo que acompanya aquesta notícia podeu veure les imatges de l'embut, i també dels danys que ha causat.

Mànega a Amsterdam

En el cas de la capital dels Països Baixos, la mànega es va formar a la zona d'Oosterdok i va provocar danys menors. Tenim un vídeo que ens ha enviat Quim Rabella on es veu el moment exacte de la formació de la tromba.

La mànega va generar una gran expectació: 

 

Molta inestabilitat a l'oest d'Europa

Aquests dos fenòmens extrems estan associats a la profunda pertorbació centrada a Irlanda que està enviant fronts de núvols a la façana atlàntica europea, reforçats per la part més activa del solc d'aire fred en altura. La forta inestabilitat continuarà durant el cap de setmana.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut