Almenys quatre morts després de pluges rècord de 250 mm en 24 hores a Nova Zelanda

Alberto AlcántaraActualitzat

Un episodi de pluja torrencial ha deixat almenys quatre morts a Nova Zelanda. Tres de les víctimes han estat a la ciutat més gran del país, Auckland, on s'ha declarat l'estat d'emergència. En aquesta ciutat, d'1,6 milions d'habitants i situada a l'illa del Nord, hi han caigut gairebé 250 mm de pluja en 24 hores.

Inundacions a Auckland, a Nova Zelanda (@MonteChristoNZ/Reuters)

Exactament, s'han batut els rècords de pluja a la ciutat, amb 249 mm registrats en 24 hores a l'aeroport. D'aquesta manera s'ha superat el rècord anterior, de 162 mm, que datava del 1985. A més a més, en menys d'una hora s'ha acumulat l'equivalent a la precipitació de tot un mes (la mitjana del gener volta els 70 mm).

L'episodi de pluja l'ha dut una pertorbació que ha aportat aire humit procedent dels tròpics. Aquesta piulada del Servei Meteorològic Nacional (Metservice) recull les precipitacions més importants en 36 hores.

 


El primer ministre, Chris Hipkins, ha sobrevolat la ciutat en helicòpter i ha parlat d'un esdeveniment "sense precedents en la memòria recent" i d'un "nivell de devastació considerable en algunes zones". Els bombers, la policia i el personal de les forces de defensa han hagut de rescatar persones atrapades en cases inundades.


A la zona de Te Puke, un tren de mercaderies ha descarrilat després de passar per un tram de la via inundat. Els dos membres de la tripulació n'han sortit il·lesos.

 

La influència d'aquesta pertorbació encara no s'ha acabat. En les últimes hores ha tornat a ploure sobre una terra molt saturada i això ha provocat esllavissades. Es mantenen les previsions de precipitacions per a tot el cap de setmana i dilluns.

 

 

El Metservice ha avisat de més inundacions per als pròxims dies en regions del nord. Aquest és el mapa de precipitació prevista per a tot el cap de setmana a la regió.

Pluja prevista per a dissabte i diumenge (Tropicaltidbits)

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut