Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Diversos països de l'Orient Mitjà pateixen inundacions sobtades

Pluges torrencials i inundacions sobtades estan afectant diversos països de l'Orient Mitjà des de finals de juliol. El Iemen, l'Iran, els Emirats Àrabs Units, l'Aràbia Saudita o Oman han registrat quantitats excepcionals de precipitació. Hi ha desenes de víctimes mortals i de desapareguts.

Inundacions a Sanà, al Iemen, a principis d'agost(Reuters / Khaled Abdullah)

Es tracta d'una zona del planeta que viu períodes de sequera que alternen amb episodis de pluja molt irregular i de caràcter torrencial, que acaben en inundacions sobtades en caure sobre un terra extremadament sec. Es tracta d'una situació que l'escalfament global tendeix a agreujar.

Oman

Aquest dimarts a Rustaq, al nord d'Oman, una riuada sobtada va estar a punt d'acabar en tragèdia per la imprudència dels espectadors, com podeu veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia. També podeu veure la magnitud de les inundacions i el danys a les carreteres de la zona en les imatges gravades amb dron. En aquest cas, Protecció Civil no va reportar cap víctima mortal.

 


L'Iran

És un dels països més castigats per les pluges, que en aquest cas ja van aparèixer a principis de juliol. Hi ha una vuitantena de morts i una trentena de desapareguts. 24 de les 31 províncies del país han patit inundacions, i la més afectada és la de Teheran.

 


Els Emirats Àrabs

Als Emirats Àrabs Units, diverses regions han patit inundacions pel juliol més plujós des del 1978, segons el Centre Meteorològic Nacional. A Fujairah es van registrar 255 mm de pluja en 60 hores. En aquesta ciutat i a Sharjah, 870 persones van haver de ser rescatades i unes 3.900 es van evacuar a refugis temporals. S'han reportat almenys 7 morts.

 

 


El Iemen

Al Iemen, les fortes pluges estacionals han provocat inundacions sobtades a diverses zones del país, fins i tot a la mateixa capital, Sanà. A finals de juliol es comptabilitzaven més d'una desena de morts.

 

L'Aràbia Saudita

Les pluges torrencials també s'han estès per l'Aràbia Saudita en els últims dies i han provocat inundacions a nombroses zones del país. Han transcendit algunes imatges però poques dades sobre aquest episodi.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut