Tarda amb ruixats localment forts

Un matí amb ulleres de sol a molts llocs, una tarda de paraigua

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps estable obre les portes a l'entrada de nuvolades i ruixats amb un petit embossament d'aire fred que passarà per l'oest del Pirineu. Així doncs, caldrà dur la bossa preparada per al sol, la calor i la pluja. Si us agrada fotografiar núvols, avui teniu una oportunitat molt bona.

Núvols de tempesta caçats des de Guissona (Miquel Parramon)

Del sol als ruixats

El matí ha esta força assolellat en general, semblant als dels darrers dies. L'excepció més notable ha estat el terç sud. Les primeres llums han arribat amb l'entrada d'un tren de ruixats que ha vingut des de l'Aragó, i que s'ha avançat a totes les previsions. No només això: les nuvolades no han deixat de passar durant tot el matí, i han deixat registres d'entre 1 i 8 mm a les Terres de l'Ebre. El temps a la resta també ha començat a fer un tomb a partir del migdia, amb el creixement de núvols d'evolució i els primers ruixats, cap al Ripollès. 

Els ruixatsdel Pirineu s'intensificaran a primera hora de la tarda, a la vegada que es desplaçaran cap al Solsonès, la Catalunya Central i punts d'interior del nord-est. Uns ruixats que seran localment intensos, acompanyats de tempestes i, fins i tot, poden descarregar calamarsa o pedra. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja. A mitja tarda arribaran els ruixats a punts del Vallès, la Noguera i el Segrià. És poc probable que arribin cap al Camp de Tarragona, com tampoc no els esperem a la costa central ni a la Costa Brava. En canvi, cap a l'Ebre persistirà el risc de nous ruixats.

Calor a dojo

Les temperatures seguiran per la banda més alta del termòmetre. La nit ha tornat a ser ben suau arreu, i el migdia serà tòrrid, sobretot al pla de Lleida, on arribarem als 34 ºC o 35 ºC. En general estarem entre 26 i 30 ºC.

I el cap de setmana...

Temps plenament estival, amb molt de sol i alguns ruixats de tarda al Pirineu. Sense cap mena de dubte, la protagonista serà la calor, amb màximes que es dispararan amunt, sobretot diumenge.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut