Divendres, un dia rúfol amb mala mar

La llevantada descarregarà grans quantitats de pluja al País Valencià

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim el canvi de temps al Mediterrani. La pertorbació se situarà a l'àrea de l'estret de Gibraltar i injectarà vents de llevant a la costa mediterrània. Les pluges seran intenses i molt abundants al País Valencià, mentre que a casa nostra el que tindrem serà una mar molt alterada. Meteocat té els avisos activats, elevat a taronja, per vent superior als 90 km/h al sud de Barcelona, al Camp de Tarragona i a l'altiplà de la Segarra, i per mala mar a tota la costa catalana, amb onades que poden superar els 4 metres.

 

Dia gris amb ventades

Els núvols ens acompanyaran durant tot el dia. Potser amb algunes ullades de sol, a estones, el Pirineu i el Prepirineu, serà la zona del país amb el temps més tranquil. Només plourà fins a mig matí a les Terres de l'Ebre, després les precipitacions es desplaçaran cap a les comarques de Castelló. El vent es deixarà sentir amb força, de component est i nord-est, a gran part del país, amb els cops més intensos dins el triangle format entre el Barcelonès, el Baix Camp i la Segarra. Aquest vent aixecarà grans onades a la costa, així que sigueu prudent si us acosteu al mar o feu el camí de ronda.

Ambient desagradable

El vent que bufarà agreujarà la sensació de fresca, i l'ambient serà poc plàcid. El valor real de les temperatures es mourà ben poc respecte el de dijous, amb unes màximes que rondaran els 20 ºC als indrets més càlids del país.

I el cap de setmana...

Persistirà el temps rúfol dissabte, amb més sol al matí i més núvols a la tarda. Els ruixats arribaran cap al tard i guanyaran terreny pel prelitoral i Pirineu. Diumenge serà un dia gris, amb ruixats a qualsevol indret, sobretot al Pirineu i a les Terres de l'Ebre. I dilluns de Pasqua, temps insegur, amb molts núvols i ruixats al Pirineu i al prelitoral a partir del migdia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut