Tarda de treva, amb més sol que no pas núvols ni ruixats

Maig ens dona un respir en una jornada sense tamborinades

Alberto AlcántaraActualitzat

L'estabilitat atmosfèrica que estem tenint divendres serà transitòria, curta i efímera. La raó és que una pertorbació es prepara a l'Atlàntic per arribar durant el cap de setmana a casa nostra, i mentre agafa força, ens permet un dia plàcid. Aprofiteu per fer bugades o per fer el que vulgueu a l'aire lliure perquè dissabte tornaran les tempestes.

Sol i núvols prims

El dia serà assolellat en general arreu del país. El principi del matí ha estat marcat per alguns bancs de boira o núvols baixos, en punts de l'Ebre, la costa i el prelitoral central, la plana de Vic, el Berguedà o zones d'interior de Girona. S'han desfet i han deixat pas al sol.

La tarda ens portarà algunes nuvolades d'evolució en punts de muntanya, tant al Pirineu com al prelitoral, però per primer cop en aquest maig no està previst que plogui enlloc. A partir de la segona part de la tarda, un fi mantell de núvols prims  pot arribar per tot l'oest del país i esmorteir lleugerament la llum del sol. Són els núvols indicatius del canvi de temps de l'endemà.

Més calor

La gran quantitat d'hores de sol que tenim en aquesta època de l'any i la presència del sol faran que les temperatures pugin amb facilitat per sobre dels 22 ºC. De fet, les temperatures més altes del dia s'acostaran als 28-29º C.

I el cap de setmana...

Cara i creu, segons como ho vegi cadascú. Dissabte serà un dia inestable, amb ruixats i tempestes a partir del migdia. Diumenge la pluja s'anirà retirant, però farà més vent i baixarà la temperatura. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut