Tarda tòrrida i amb menys nuvolades

Alberto AlcántaraActualitzat

Entrem en la fase més complicada de la setmana pel que fa a la temperatura. El pic de l'onada de calor pot arribar aquest divendres o el dissabte. Estan activats els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya i el pla PROCICAT de Protecció Civil.

Menys ruixats

Molt poques novetats en l'estat del cel: la tirania del sol s'imposarà arreu, tret dels punts de muntanya on creixeran algunes nuvolades d'evolució. En aquest cas serà molt difícil que derivin en tempesta. A tot estirar, hi haurà alguna gotellada al Pirineu oriental. També veurem alguns núvols prims en trànsit per l'est de Girona i Barcelona.

Ambient tòrrid

La dinàmica de nits tropicals ha continuat a tot el territori, amb l'excepció del Pirineu i alguns punts aïllats. Hem tornat a tenir valors excepcionals i molt difícils de suportar, com els 28-29 ºC de la ciutat de Barcelona o els 28º de Mataró o Blanes.

 

La temperatura màxima novament estarà entre 35 i 40ºC en general, i només baixarà dels 34ºC a punts del Pirineu. També a punts de la costa, però aquí la xafogor serà molt forta.

I dissabte...

Probablement culminarem l'onada de calor, amb un altre dia extremadament calorós i sense gaire novetat en forma de ruixats de tarda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut