Tarda de sol i algunes tempestes disperses

Encetem el mes de setembre i la tardor meteorològica amb inestabilitat residual

Alberto AlcántaraActualitzat

El mes d'agost i l'estiu meteorològic han acabat amb llamps i trons i amb alguns aiguats destacats, mentre que el mes de setembre arriba amb restes d'inestabilitat. L'aire fred de les capes altes tendeix a retirar-se, però no marxa del tot. Les clarianes guanyaran terreny. El mestral i la tramuntana guanyaran presència i deixaran cops forts.

Obertura de clarianes

La tendència ha estat a l'obertura de clarianes al llarg del matí, tot i que encara s'han vist núvols més o menys compactes en trànsit d'oest a est. Aquest núvols han deixat quatre ruixats dispersos i minsos. A migdia ja dominava el sol a una gran part del territori.

La tarda serà de núvols d'evolució a punts de muntanya, tant al Pirineu com al Prepirineu i al quadrant nord-est. S'escaparan alguns ruixats o tempestes, amb caràcter dispers i amb poca càrrega de pluja. A la nit i la matinada arribaran alguns d'aquests xàfecs, localment intensos, cap a la costa central. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja.

Matí més fresc

La temperatura de primera hora ha baixarat 3 o 5 ºC a molts indrets. El vent ha moderat la baixada a punts de l'Empordà i a les Terres de l'Ebre. De tota manera, la sensació de xafogor s'ha perdut. La presència del sol ajudarà a pujar les temperatures màximes. Ens situarem al voltant dels 30 ºC a ponent, i al voltant dels 25 o 27 ºC a molts punts del país.

I dissabte...

No acabarà de fer net. Bufaran el mestral i la tramuntana i esperem alguns ruixats, localitzats al quadrant nord-est del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut