Tarda variable i amb temperatures en ascens

De calorades, ja no en tindrem el que queda de primavera

Néstor GómezActualitzat

Després d'un dijous amb molts núvols i precipitacions que va fer fora de cop la calorada de principis de setmana, tornem a parlar de sol i de recuperació de les temperatures. Estem sota la influència d'un embossament d'aire fred situat a l'oest peninsular que marcarà el temps de la recta final de setmana a casa nostra. Segons el desplaçament que faci durant els propers dies, tindrem un temps més o menys insegur.

Dia assolellat amb alguns núvols baixos, Camprodon (Jordi Juvanteny)

Sol amb núvols prims

Hem tingut un matí assolellat en general, emblanquinat  a estones per teranyines de núvols prims, o tapat de núvols baixos o boira a la Costa Daurada, a les Terres de l'Ebre i en punts de l'Empordà i el pla de Lleida. Aquests núvols s'han desfet amb rapidesa.

A diferència d'altres tardes, les nuvolades que creixeran al Pirineu ho faran amb poca energia, de manera que de ruixats n'apareixeran pocs, preferentment situats al Pirineu oriental durant la primera part de la tarda, i a l'occidental a última hora del dia. A la resta del país, la tarda serà entre assolellada i variable, amb el permís d'alguns núvols inofensius, més compactes pel terç oest.

Màximes amunt

La calor tornarà a tirar cap amunt. Ara bé, amb unes temperatures dins el rang de la normalitat per a aquesta època de l'any. Les màximes superaran els 30 ºC amb facilitat i les més altes del dia rondaran els 32 ºC.


I el cap de setmana...

S'espera un cap de setmana de cel variable i d'alguns ruixats, principalment entre dissabte a la tarda i primera hora de diumenge, tot i que caldrà seguir l'evolució de l'embossament d'aire fred.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut