Divendres, salt cap a la tardor amb temporal de vent i forta caiguda de les temperatures

Ambient de plena tardor amb una gran refrescada de l'ambient arreu del país

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí la primera irrupció de vent de nord a Catalunya de la temporada. Un canó de vent fred del nord baixarà des del Regne Unit cap a casa nostra. Tal com va passar dijous, farà més fred a última hora del dia que no pas a trenc d'alba. A més, aquest ambient de tardor anirà acompanyat de ventades arreu i de nevades al Pirineu.

Dia de fort vent, turó del Carmel a Barcelona (Albert Vàzquez)

Ventades i nevades

Sense cap mena de dubte, el vent serà el gran protagonista del dia. Unes ventades fortes que ha empès el Meteocat a activar l'avís per vent a gran part del país, des del Pirineu, passant pel pla de Lleida, fins a la costa Central i Daurada. Durant el matí el cerç serà molt intens a la meitat sud del país i s'intensificarà al litoral durant les hores centrals del dia. La tramuntana a l'Empordà i el vent de nord al Pirineu seran rabiosos, amb cops molt forts a partir del migdia.

Matí de sol amb alguns ruixats a les comarques de Girona i Prepirineu. Uns ruixats que a la tarda poden arribar puntualment cap a la desembocadura de la Tordera. Ara bé, l'ambient serà hivernal al Pirineu amb nevades cap al migdia a 1.700 metres i cap al tard pot baixar als 1.500, localment per sota. Es poden acumular 15 cm a 2.000 metres si bé el vent s'encarregarà de redistribuir-la sobre el terreny. La nevada serà consistent al vessant nord i més tímida al Pirineu oriental.

Ambient de tardor

Dels 30 ºC o una mica més dels primers dies de la setmana, passarem a màximes de 20 ºC o poc més allà on llueixi el sol. En el cas del Pirineu, a Vielha rondaran els 10 ºC i a la Seu d'Urgell no tocaran els 15 ºC. A més, la sensació de fred es veurà agreujada pel vent.

I el cap de setmana...

El cap de setmana serà assolellat i amb ambient de tardor, menys a la Vall d'Aran on durant el cap de setmana es mantindran els núvols i les precipitacions. Dissabte, el vent disminuirà, però no desapareixerà i la neu també anirà a menys, però el fred serà intens i tocaran fons. Diumenge farà sol, amb cerç moderat i precipitacions al vessant nord del Pirineu. Les temperatures pujaran una mica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut