Divendres, temporal de pluja i mar

Recta final de setmana moguda, amb grans pluges i la primera gran nevada al Pirineu oriental

Néstor GómezActualitzat

Canvi radical del temps respecte a la placidesa de les darreres setmanes. Arriben hores de pluges intenses, no pas arreu, i amb grans onades a la costa. Davant d'aquesta situació, el Meteocat té activats els avisos per mala mar, intensitat de pluja i pluja acumulada.

Durant els pròxims dies estarem sota la batuta d'una gran borrasca situada al sud peninsular i l'evolució del temps de casa nostra dependrà de la trajectòria que faci durant les pròximes hores.

Dia de pluja, Tona (Paqui Soldado)

Pluja a la costa, núvols cap a l'interior

Com que la situació meteorològica està marcada pel vent, que bufarà de mar cap a terra, els núvols més compactes i les pluges més abundants es concentraran al litoral. A les comarques de Lleida hi plourà poc i, fins i tot, hi haurà alguna tímida clariana.

Les pluges durant el matí seran febles en general i concentrades als dos extrems del país, a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre, tot i que la matinada també ens ha deixat pluja significativa cap al nord de Barcelona. Cap al Montsià i al Baix Ebre, les precipitacions matinals poden ser abundants. La cota de neu estarà situada sobre els 2.000 metres.

A partir del migdia, les pluges s'intensificaran en aquestes zones, de nou i principalment als dos extrems del país. Al litoral i al prelitoral cauran ruixats localment moderats. A la costa central, la pluja serà més irregular i puntual. Aquí teniu l'evolució de les pluges, del vent i de l'estat del mar, hora a hora.

Poc contrast tèrmic

L'entrada d'aire procedent del mar, carregat d'humitat i temperat, farà que la diferència entre les temperatures mínimes i màximes sigui molt petita. No ha glaçat gairebé enlloc, a excepció d'alguns punts de l'Alt Pirineu. Tindrem un matí suau i un migdia fresc. Les màximes es quedaran curtes, no arribarem enlloc als 20 ºC. Podeu consultar les dades del temps actual al visor del portal d'@eltempsTV3:

I el cap de setmana...

Tindrà dues cares, un dissabte insegur amb pluges, i un diumenge amb un sol que anirà a més. Podeu consultar els mapes de pluja, vent i temperatura prevista a la secció Previsió del portal.

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut