Divendres, sol esmorteït amb poques precipitacions

L'estabilitat atmosfèrica va a més, però no serà absoluta

Néstor GómezActualitzat

S'acosta el cap de setmana i tot indica que tindrem més sol i cel variable que no pas una altra cosa. Tot i així, de ruixats encara en tindrem, sobretot dissabte. Finalment, la pertorbació que ens ha deixat tants ruixats durant els darrers dies desapareixerà del tot diumenge. Arriben dies d'ambient dolç.

Cel amb núvols prims i alguns cúmuls, Vallbona de les Monges (Johanna Shipper)

Sol amb núvols alts i prims

Després d'una matinada força serena, el dia es llevarà amb un augment dels núvols prims de sud a nord. També n'apareixeran de baixos a les Terres de l'Ebre i no es descarta que deixin anar alguna gota, poca cosa. La pluja que pugui caure anirà acompanyada d'una mica de fang. A primera hora de la tarda, el cel quedarà variable amb núvols inofensius que es mouran des de la Catalunya Central cap al Pirineu.

Temperatures més altes

La pertorbació situada sobre Portugal permetrà que arribi a Catalunya vent de sud, un vent lleugerament més càlid a totes les capes i alçades que afavorirà l'ascens de les temperatures. Les temperatures pujaran, però no es dispararan. Els valors més alts del dia es mouran a l'entorn dels 28 ºC, però sense arribar als 30.

I el cap de setmana...

En principi, durant els dos dies predominarà el temps assolellat. Ara bé, només dissabte a la tarda s'esperen precipitacions en forma de ruixats que podrien mullar gran part del pla de Lleida, el Prepirineu i Pirineu occidental. Les temperatures seran ben suaus amb unes màximes que podran tocar els 30 ºC.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut