Divendres, petits ruixats del tot insuficients i repunt de la temperatura al litoral sud

Arriba a Catalunya la part menys activa de les pertorbacions, les cues de les línies de pluges

Néstor GómezActualitzat

L'atmosfera es mou una mica i permetrà l'arribada d'una cua de sistema frontal que travessarà el país durant les hores centrals del dia. Els sistemes frontals són línies d'inestabilitat que neixen de les pertorbacions. Doncs bé, les pertorbacions es troben molt lluny de casa nostra, entre Irlanda i Escandinàvia. A Catalunya arriba la part menys activa dels sistemes frontals, la part més allunyada de la pertorbació i amb menys energia. De manera que poca cosa en podem esperar.

Albada a Caldes d'Estrac (Josep Corney)

Temps assolellat amb ruixats a la tarda

Hem tingut una matinada amb núvols en trànsit cap a la costa. A primera hora, una nova banda de núvols entrava per l'oest, per tant, tindrem un matí mig enteranyinat a estones. A partir del migdia ja començaran a entrar els núvols més compactes, associats a un sistema frontal, molt desgastat, que travessarà el país d'oest a est. A primera hora de la tarda començarà a ploure pel nord-oest, i entre llavors i al voltant de les 7 del vespre creixeran nuvolades amb ruixats al Pirineu. Localment, els ruixats arribaran molt esquifits a la Garrotxa i a l'Alt Empordà. En tots els casos, les quantitats recollides seran minses. La cota de neu anirà baixant cap als 2.000 metres, tot i que estarà una mica per sota a l'Aran i l'Alt Pirineu.

Ambient molt càlid cap al sud i ponent

L'ambient càlid persisteix un dia més amb màximes que s'enfilaran entre els 25 i els 26 ºC a Ponent, puntualment més, a l'interior de les Terres de l'Ebre i al prelitoral i la Costa Daurada. A la resta estarem entre 16 i 23 ºC.

I el cap de setmana...

Si bé dissabte serà un dia ben tranquil i d'ambient suau, diumenge tindrem l'arribada d'un petit canvi de temps que ens durà ruixats al Pirineu i al nord-est. Però el més notable serà l'entrada de vent de ponent reescalfat.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut