Divendres no fa net cap a la costa

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló vol imposar-se de cara al cap de setmana, però divendres encara no ho fa del tot. Bufaran vents de component sud, que aportaran humitat a la costa. No acabarà de fer net en aquest sector, almenys durant el matí. Aquesta nit, hem tingut un petit ensurt en forma de tornado feble a la platja de Barcelona.

Núvols i clarianes

El cel es veurà assolellat cap a l'oest de Catalunya, mentre que cap a la costa Central, punts de la costa Daurada i del quadrant nord-est veurem més núvols i, fins i tot, podran caure alguns ruixats, més probables cap al litoral i prelitoral central i nord del camp de Tarragona fins el migdia. De mica en mica, aquesta nuvolositat tendirà a trencar-se, sense marxar del tot, i el risc de ruixats desapareixerà. 

De cara a la tarda esperem una dinàmica diferent, amb un cel assolellat en general, amb restes de núvols baixos cap a la costa Central i amb creixement de nuvolades de tarda al Pirineu. No es descarta alguna gotellada cap al Ripollès. Al final del dia, els núvols baixos tornaran a agafar més cos cap a la costa Daurada.

Temperatura

La temperatura de primera hora ha quedat molt lligada als núvols: ha pujat als indrets on el cel ha estat tapat i ha baixat cap al terç oest. Pel que fa a la temperatura màxima, tindrem petites variacions, tret de punts del vessant nord del Pirineu i l'interior de Girona, on la màxima pujarà de manera més clara, de 3 a 5 ºC. L'ambient serà xafogós a la costa.

I dissabte...

Es mantindrà la dinàmica de vent del sud, amb més calor i xafogor en general, presència de núvols costaners cap al sud i també de núvols d'evolució, però amb menys risc de ruixats de tarda.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut