Nevades de tarda a les Terres de l'Ebre i fred ben viu arreu

La ubicació final de la pertorbació farà que les nevades siguin més o menys extenses

Alberto AlcántaraActualitzat

Nevarà o no nevarà? Aquesta és la gran pregunta dels darrers dies i de les darreres hores. Sí que nevarà, però no pas arreu durant aquesta jornada. La nevada més intensa del dia es donarà a l'entorn del massís del Port, i encara trigarà unes hores. Persisteix l'aire fred amb nosaltres i ens acompanyarà fins a mitjans de la setmana que ve.

Gebrada intensa a Roda de Ter (Montse Vila)

Més núvols que neu

El dia s'ha llevat amb cel gairebé serè cap al nord-oest del país, i amb bandes de núvols alts i mitjans a la resta. Aquests núvols s'han anat estenent amb el pas de les hores. A més a més, hem tingut bancs de boira gebradora cap al pla de Lleida. 

Al llarg de la tarda, els núvols taparan tot el país. Potser cau algun floc dispers cap al sud abans, però serà al voltant de les 7-8 de la tarda quan arribaran les primeres nevades, circumscrites a les Terres de l'Ebre, amb una cota de neu que voltarà els 200 metres, si bé, fins i tot, pot ser més baixa. De cara a la nit i a la matinada  i les nevades avançaran cap al sud del pla de Lleida i cap al Camp de Tarragona primer, i cap a la resta després.

Aquí teniu la previsió d'un dels models meteorològics per al conjunt de divendres, dissabte i diumenge:
 

Aquí teniu els avisos meteorològics per neu emesos pel Meteocat

 

Ambient hivernal

Les temperatures de primera hora a la meitat nord del país han tornat a ser baixíssimes a causa de la serenor del cel de la matinada, amb valors inferiors als -4 ºC. Un cop més, les glaçades han arribat puntualment fins a la mateixa costa. Podeu revisar les dades del temps actual al visor del portal del temps.

Com cap al migdia, el cel quedarà cobert a una gran part del país, les temperatures es quedaran curtes. Les màximes seran molt similars a les registrades dijous, potser una mica més baixes cap al sud i ponent, i una mica més altes a punts del nord-est. En qualsevol cas, el fred serà intens al migdia

I el cap de setmana...

S'espera un cap de setmana insegur, amb un dissabte marcat per les nevades que aniran avançant de matinada, i també pel temporal marítim. Diumenge, encara tindrem temps insegur. El fred serà intens tot el cap de setmana.
 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut