Divendres, neu i ruixats al terç nord i ambient fred

Recta final de setmana d'abric, bufanda i guants

Néstor GómezActualitzat

Arriba un nou sistema frontal que ens durà neu al Pirineu i que ens injectarà més fred. Un fred que, sobretot, notarem a partir de dissabte. Tenim al davant dies freds de la mà d'una massa d'aire que baixa directament des d'Islàndia cap a la península Ibèrica.

Un dia de neu a Viu de Llevata. Imatge del 2019 (Jordi Coll)

Neu i cel variable

Durant el matí, una línia de núvols creuarà el país d'oest a est. La majoria de núvols seran inofensius, tot i que tapin el sol. Però, en canvi, s'espera neu a les comarques de l'Alt Pirineu i Prepirineu de les comarques de Lleida, amb una cota de neu que rondarà els 600 metres. No serà cap gran nevada, però canviarà una mica el paisatge d'indrets de fora del Pirineu. A la resta del terç oest pot caure alguna gota transitòria.

A partir del migdia —un cop els núvols vagin mar endins— s'obriran més clarianes arreu, tret del Pirineu, tot i que no farà net del tot. A la tarda, la neu arribarà a punts del Pirineu oriental, fins a la serra de l'Albera. Pot caure algun ruixat a l'interior del quadrant nord-est fora de muntanya, principalment a l'Empordà.

Breu aturada del fred

Les temperatures matinals no han estat tan fredes com les enregistrades dijous al matí, per efecte dels núvols que hem tingut durant durant la matinada. Tot i així, de fred en fa. Mireu el mapa de temperatures mínimes d'aquest divendres. Podreu trobar més dades del temps actual al visor de l'apartat "Quin temps fa ara?" del nostre portal.

Cap al migdia, les temperatures màximes més altes del país es mouran a l'entorn dels 15 ºC.

I el cap de setmana...

Sense cap mena de dubte el protagonista serà el fred. Un fred d'hivern intens que es notarà amb força dissabte a primera hora. El temps serà més assolellat al matí, però de cara a la tarda augmentarà la nuvolositat per l'oest, amb alguns ruixats febles.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut