Divendres, més sol i menys ruixats

Tardes amb enrenou meteorològic, amb ruixats fins més enllà de diumenge

Néstor GómezActualitzat

Tenim una situació ben curiosa. Si normalment hi ha un passadís de pertorbacions que des d'Irlanda avança cap al centre continental, ara un potent anticicló situat al nord-oest del Regne Unit bloqueja el camí natural d'aquestes pertorbacions, que durant les darreres setmanes es troben al sud d'Europa. Les temperatures altes de juny més l'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera alimenta la formació de ruixats i tempestes de les tardes. Unes precipitacions que ens acompanyaran durant set dies més.

Dia de cel variable, Bellcaire d'Empordà (Marta Parés)

Temps assolellat amb ruixats de tarda

El matí es llevarà amb temps assolellat, amb algunes teranyines de núvols prims i bancs de boira al Segrià, al Bages i a Osona, per la humitat de les pluges de les darreres tardes. A la costa hi haurà núvols baixos que taparan el sol a estones. Un cop més, cap als volts del migdia les nuvolades creixeran sobre les muntanyes del prelitoral i del Pirineu, on descarregaran ruixats dispersos. Els més importants se situaran cap a l'Alt Pirineu i Prepirineu. Cap al tard, les nuvolades es desinflaran i els ruixats desapareixeran. Cap a les Terres de l'Ebre, la tarda serà molt assolellada.

Temperatures una mica més altes

Les temperatures mínimes i màximes pujaran lleugerament. Les temperatures més altes del dia rondaran els 28 ºC al pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

I el cap de setmana...

S'espera un cap de setmana de ruixats i tempestes intenses a partir del migdia a la meitat nord del país. El temps serà més assolellat a la meitat sud del país i al litoral. Les temperatures es mantindran sense canvis.

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut