Més estabilitat però amb núvols que no volen marxar de la costa

El paraigua desat a l'armari i la roba gruixuda d'hivern, també

Néstor GómezActualitzat

Durant els pròxims dies Europa viurà una situació ben diferent entre el nord i el sud. Si bé els països mediterranis i bona part del centre continental estaran sota el braç de l'anticicló, una enorme i extraordinària pertorbació escombrarà Irlanda, el Regne Unit, el mar del Nord i Escandinàvia amb vents molt forts i amb un temporal de mar sever. Una situació que coincidirà amb el cap de setmana i que caldrà seguir amb atenció.

Cel serè sobre Banyoles (Sílvia Puig)

Sol i núvol, tot depèn de l'indret

Catalunya la podrem dividir en dues zones, durant el matí el sol lluirà a tot el Pirineu, a les comarques de Lleida i de Tarragona. Per contra, a la Catalunya central, l'àrea de Barcelona, el Vallès i les comarques del sud de Girona el cel estarà força ennuvolat o localment tapat. En qualsevol cas, no hi plourà de manera apreciable.

A la tarda, el vent que bufarà de mar cap a terra provocarà que els núvols augmentin també a les comarques costaneres de Tarragona i es trenquin a tot l'interior del país.

Temperatures sense canvis

L'ambient variarà poc respecte a aquest dijous, les temperatures diürnes potser baixaran algun grau a causa del cel ennuvolat cap a la costa, mentre que poden pujar un o dos graus cap al Pirineu. Les glaçades matinals han tornat a situar-se en alguns racons aïllats del Pirineu. Al migdia, les temperatures es tornaran a situar sobre els 20 ºC en alguns indrets, amb valors d'entre 15 a 19 ºC a una gran part del país.

I el cap de setmana...

S'espera un dissabte i un diumenge de total estabilitat atmosfèrica, assolellat en general, però també amb bancs de boira i alguns núvols costaners. del país. Però l'autèntica protagonista serà la temperatura, que es dispararà molt respecte al que sol ser normal a mitjans de febrer. Se superaran amb facilitat els 20 ºC en molts indrets del país. Tot i aquest ambient de primavera avançada, no us confieu pas: la setmana que ve les temperatures es desplomaran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut