No fa net, però puja la temperatura diürna

Les temperatures toquen fons al matí però pujaran al migdia, tot i que els núvols cobriran el cel a la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

El gran embossament d'aire fred que ens ha portat aquest temps hivernal es retira, lentament, cap al País Valencià. Tindrem una recta final de setmana una mica més tranquil·la, a l'espera d'una nova glopada d'aire fred que ens visitarà dilluns.

Gebrada i glaçades matinals, imatge d'arxiu (Joan Pous)

Glaçades matinals i màximes en recuperació

Durant la matinada, el cel s'ha anat quedant més serè, la qual cosa ha portat una caiguda important de les temperatures de primera hora, amb glaçades a tot el Pirineu, Prepirineu i una gran part de la Catalunya central, i arribarà a zones del pla de Lleida, sobretot a la Noguera i l'altiplà de la Segarra. El matí serà fred arreu del país.


La retirada de l'aire fred i el sol que ha fet durant el matí a molts indrets permetran una pujada de les temperatures màximes. Els valors més alts del dia arribaran cap als 15 ºC i els superaran lleugerament a les Terres de l'Ebre.

Núvols en augment

Tot i la retirada dels núvols de matinada, no fa net del tot. A primera hora encara quedaven núvols compactes cap al sud de les Terres de l'Ebre. Han acabat de marxar al llarg del matí, que ha estat força assolellat a les comarques de Tarragona, ponent i el centre del país. Però, al mateix temps, una nova massa de núvols alts i mitjans ha entrat per les comarques de Girona. Al migdia afectava bona part del nord-est.
 

 

A la tarda, aquest massa de núvols s'escamparà per tot el país. A més, també creixeran algunes nuvolades d'evolució. Només cauran alguns ruixats febles i dispersos al Pirineu i al quadrant nord-est, amb una cota de neu que pujarà cap als 1.200 metres. Les quantitats acumulades seran minses.

I dissabte...

Continuarem amb un temps força ennuvolat, fins i tot amb risc d'alguns ruixats dispersos, sobretot a la tarda, cap al Pirineu i a punts de l'est.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut