Tarda amb alguns ruixats i treva de calor

Dia de respir si no us agrada la calor; durant el cap de setmana tornarà a remuntar

Néstor GómezActualitzat

Una falca anticiclònica durà un temps cada cop més estable. Tot i així, durant la matinada ens ha travessat una bosseta d'aire fred amb ruixats i tempestes localment molt fortes. Aprofiteu aquesta jornada: serà el dia menys càlid del que queda de setmana.

Ruixat als Hostalets de Balenyà (Enric Navarrete)

Matinada moguda, tarda amb ruixats

Una línia d'inestabilitat ha travessat de matinada el nord del país, amb ruixats i tempestes a la meitat nord, localment fortes i amb fenòmens violents. A la resta del país ha caigut algun ruixat dispers.
 

A primera hora, les tempestes encara es mantenien actives a diverses comarques de la meitat nord, sobretot cap a Barcelona i Girona, amb tendència a retirar-se cap al mar.

 



Un cop retirades les tempestes, el matí ha quedat més assolellat o amb alguns núvols anecdòtics cap a l'oest, mentre que cap a la meitat oriental s'han vist més núvols residuals, fins i tot amb alguns xàfecs.

La tarda es mantindrà força assolellada en general, però es mantindrà l'activitat dels ruixats a l'interior del quadrant nord-est. El xàfecs i possibles tempestes seran molt més febles que els de la matinada. Farà molt més sol cap a ponent i les Terres de l'Ebre.

Vent i breu pausa de la calor

Compte perquè bufarà tramuntana moderada amb ratxes fortes a l'Empordà tot el dia, i també mestral fins a migdia. Les temperatures es desinflaran i això ens permetrà gaudir d'un dia sense calor intensa. L'excepció, justament per la qüestió del vent, serà la Costa Daurada, on les màximes pujaran.

Les màximes més altes del país rondaran els 32 ºC, i al Pirineu i a la costa baixaran clarament dels 30. Quedarem lluny dels valors tòrrids de dimecres, quan el mercuri es va aturar als 38 ºC a Torroja del Priorat.

I el cap de setmana...

Temps estable durant el cap de setmana amb molt de sol i una pujada de les temperatures. La calor recuperarà els valors normals dels primers dies de juliol, però sense disparar-se.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut