Tarda menys freda i amb cel mig enterbolit

Les temperatures d'hivern cedeixen el pas a valors normals de mitjans de novembre

Alberto AlcántaraActualitzat

Després d'uns dies amb temperatures ensorrades pròpies d'hivern, la massa d'aire tan freda es retira i això permet una suavització de les temperatures. Recuperarem els valors normals de novembre però persistirà la situació de vent de nord. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per vent i estat de la mar.

Temps força assolellat i vent

El dia ha començat assolellat a gran part del país. Els núvols més compactes han quedat concentrats al Pirineu, on hem tingut una mica de precipitació. A la tarda continuarà precipitant al vessant nord. La cota de neu pujarà cap als 1.800 metres a darrera hora de dia. A la resta, del cel assolellat passarem a l'augment de núvols alts i mitjos que deixaran el cel enterbolit o mig enteranyinat a estones.

El vent de nord bufarà a les cotes altes del Pirineu amb cops moderats. El vent més intens es donarà a l'Alt Empordà amb una tramuntana que superarà els 90 km/h en els indrets més exposats. El mestral a les Terres de l'Ebre bufarà  a darrera hora del dia amb intensitat moderada.

Temperatures amunt

Com que partim de temperatures tan baixes, la retirada de l'aire fred i la presència de més estones de sol facilitaran una recuperació de les temperatures arreu del país, sobretot en les màximes. Les temperatures més altes del dia tocaran els 18-19 ºC. Tot i així, a primera hora del dia i al vespre farà fred.

I el cap de setmana...

Destacarà la remuntada de les temperatures durant els dos dies. Dissabte, Sant Martí, arriba amb l'habitual "estiuet" i amb un temps poc ennuvolat i ventós. Diumenge seguirà el mateix tipus de temps. Aprofiteu aquest ambient suau, perquè dilluns tornarà a refrescar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut