Divendres, la calor extrema es desplaça a Girona i persisteix a la resta

Trenta comarques, en avís per calor. L'Alt i el Baix Empordà i el Pla de l'Estany, en perill alt, nivell taronja, amb màximes que poden tocar els 40 ºC

Néstor GómezActualitzat

Persisteix la calor asfixiant durant les hores centrals del dia i les primeres hores de la tarda. Hi haurà dues zones al país amb temperatures enfilades cap als 40 ºC;  les comarques de Girona i les de Ponent, tot i que en aquest últim cas poden quedar un pèl per sota. Una trentena de comarques tenen l'avís de calor activat per temperatures màximes extremes, segons el Meteocat.

Dia tòrrid, Igualada (Ramon Busqué)

Figueres i Banyoles esperen valors de 40 ºC

Les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, juntament amb el Pla de l'Estany, seran les comarques on hi haurà les temperatures més altes del dia. S'hi esperen valors de 40 ºC i, fins i tot, alguns models meteorològics apunten cap als 41 ºC a l'àrea compresa entre Biure, Masarac i Capmany.

Totes aquestes zones coincideixen amb l'avís de calor en perill alt emès pel Meteocat. De tota manera, el perill alt també afecta d'altres comarques del nord-est i de ponent.
 

La calor es desbocarà a les comarques gironines, a causa del vent que bufarà del sud i el sud-oest, que, després de superar les muntanyes del litoral, com el Montnegre i l'Ardenya, arribarà amb l'aire reescalfat a la plana empordanesa i dispararà amunt la temperatura cap a valors extrems. Això suposa una complicació extra pel que fa al risc d'incendi, i especialment en el cas del foc que crema a Torroella de Montgrí.
 

 

Cel amb pocs núvols

A diferència de dijous, durant aquesta jornada no tindrem el cel serè. Apareixeran teranyines de núvols prims que, al llarg de la jornada, desfilaran d'oest a est i emblanquinaran una mica el cel.

I el cap de setmana...

La calor es mantindrà molt intensa dissabte, però el canvi de vent farà baixar de manera notable la temperatura a l'Empordà. De cara a diumenge, la temperatura baixarà de manera més general per l'interior i abandonarem els valors extrems de les últimes jornades. Pel que fa al temps, dissabte serà un dia tranquil i diumenge reapareixeran els ruixats i les tempestes.
 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut