Calor enfilada cap als 38 ºC i ruixats de tarda

Darrer dia de calor intensa; el final de mes ens durà una bona refrescada

Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

La calor toca sostre en el dia més càlid de tota la setmana. No arribarem als 40 ºC com fa una setmana, però ens quedarem a prop. Aquest petit i breu pic de calor es deu al fet que ens trobem a la part davantera de la pertorbació que ens afectarà dissabte. Una entrada de vent de sud que impulsarà el termòmetre amunt. La calor que s'espera no es tornarà a repetir fins més enllà de sant Llorenç, el 10 d'agost.

Terra seca, Sant Fruitós de Bages (Josep Fernández)

Calor enfilada, però no excepcional

Estem en plena canícula, temps en què les temperatures assoleixen els valors més alts de l'any, i aquesta jornada serà de calor molt intensa, però no de calor desfermada. Si bé les temperatures a l'interior es mouran entre els 33 i els 35 ºC, a l'interior de les Terres de l'Ebre es mouran entre els 35 i 37 ºC i al pla de Lleida s'enfilaran cap als 38 ºC, sobretot al Segrià i a la Noguera. Podeu seguir l'evolució de les dades del temps en el nostre visor MeteodadesTV3.

Sol i pocs ruixats

Hem tingut alguns ruixats de matinada pel Pirineu, amb registres que no han arribat a 1 mm en molts casos. El dia s'ha llevat assolellat, amb només presència de núvols baixos a les Terres de l'Ebre, i alguns més cap a l'extrem nord de la Vall d'Aran. Marxaran molt ràpidament. A la tarda, els núvols creixeran i deixaran ruixats dispersos: podran caure sobre l'interior del quadrant nord-est, cap al massís del Port i en punts del prelitoral. Els xàfecs més abundants cauran cap al vespre, en punts de la Catalunya Central i, de nou, cap al nord-est, fins i tot arribant a la costa.

I dissabte...

Canvi de temps més radical: ens travessarà una línia de núvols que ens durà ruixats i una refrescada general que tombarà de cop la calor dels últims dies.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut