Divendres, la calor agafa embranzida cap als valors insòlits del cap de setmana

L'aigua, l'ombra i l'aire condicionat seran els nostres aliats durant els pròxims dies

Néstor GómezActualitzat

La calor per compressió, per l'aixafament de l'aire contra terra provocat per l'anticicló, farà que les temperatures màximes pugin més i més fins diumenge, dia en què la calor tocarà sostre amb rècords a nombrosos punts del país i amb valors que rondaran els 40 ºC. Farà tanta calor com si es tractés dels dies més càlids d'un estiu normal.

Mati de núvols baixos al delta de l'Ebre (@joelduraports)

Sol amb núvols poc gruixuts

Divendres serà un dia de sol enteranyinat o enterbolit per bandes de núvols alts i mitjans que es desplaçaran d'oest a est. De bon matí, i com ha passat durant els darrers dies, apareixeran alguns núvols baixos o bancs de boira arran de costa. Eventualment, entraran des del mar a punts del litoral. A la tarda, creixeran nuvolades de calor sobre els cims del Pirineu, però es desenvoluparan sense gaire convicció i no derivaran en ruixats. Al final del dia, els núvols baixos costaners poden tornar a ser més freqüents.

També arribarà pols sahariana que anirà a més durant els pròxims dies.

Calor apunta maneres

Aquesta serà una recta de final de setmana molt tòrrida, fins i tot superarem la gran i prematura calorada de mitjans de maig del 2015. En aquesta jornada, les temperatures màximes es mouran entre els 32 i els 35 ºC. Pujaran un parell de graus o tres al prelitoral nord i a les comarques de Girona. Les màximes més altes del dia seran a l'Alt Empordà, on s'intensificarà el vent de sud, a la Catalunya Central i al pla de Lleida.

I el cap de setmana...

Molta precaució amb la calor canicular que tindrem en ple mes de maig. Dissabte tindrem un nou repunt de la temperatura.

Diumenge, assolirem probablement el pic de la calorada. Hi ha models que eleven la màxima a tocar dels 39 ºC cap a ponent, un fet històric si es produís. S'esperen rècords de temperatura màxima al maig a bona part de l'interior del país.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut