Divendres assolellat i amb un migdia suau

Arriben dies dolços de fred intens només a primera i a darrera hora del dia

Néstor GómezActualitzat

Arriben dies de sol, de fred matinal i ambient molt dolç al migdia. L'estabilitat ens acompanyarà durant tot el que queda de setmana de la mà de l'anticicló, ben establert al golf de Biscaia. La pressió atmosfèrica és molt alta i això implicarà aparició de fenòmens meteorològics d'hivern com són gebrades, gelades, inversions i amplitud tèrmiques, i minves.

Minves de gener al febrer a Calella de Palafrugell (Margarida Bonet)

Sol de cap a cap

Tenim al davant una jornada de sol des de la sortida fins a la posta, amb cel completament net de núvols a la majoria del país. Els únics que apareixeran els localitzarem a primera hora del matí al nord del pla de Lleida, entre Calaf i Artesa de Segre. Uns núvols baixos convertits en boires gebradores que deixaran un paisatge completament blanc. També cal destacar que tindrem una mica de mestral fins al migdia en punts de l'Ebre i la Costa Daurada.

Gran ball de temperatures

Un temps tan estable i en aquesta època de l'any ens durà gran fred a les fondalades de les valls del Pirineu i a les zones més enclotades de les planes. En aquests indrets, les glaçades seran intenses, amb temperatures inferiors als -5 ºC. En el cas de les valls del Pirineu tocaran els -8 ºC. En canvi, a les zones de muntanya mitjana, el fred serà més benèvol, amb unes mínimes que rondaran els 0 ºC o que fins i tot seran positives. L'ambient també serà suau a primera hora del dia al litoral, amb valors que no baixaran dels 5 ºC.

Les temperatures màximes seran ben agradables, amb valors de 16 ºC en alguns punts del Pirineu, mentre que al litoral oscil·laran entre els 17 i els 18 ºC.

I el cap de setmana...

El dia més càlid serà dissabte, amb temperatures màximes que poden arribar als 21 ºC als punts més càlids del país. Diumenge començarà un descens de les temperatures que desembocarà en onada de fred la setmana que ve.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut