Divendres, canvi de temps a partir del migdia amb ruixats i més fred

Recta final de les ziga-zagues de les temperatures. El fred de veritat arriba la setmana que ve i es quedarà amb nosaltres

Néstor GómezActualitzat

Un sistema frontal ens travessarà de matinada i ens injectarà una glopada d'aire fred. A partir del migdia tindrem un canvi important del temps que durà ruixats i una caiguda de les temperatures. Ara bé, per al cap de setmana el temps serà més assolellat i amb una recuperació de les temperatures. Aprofiteu l'ambient suau del cap de setmana, perquè després arribarà el fred de debò i ens acompanyarà tota la setmana que ve.

Cel variable a Gavà (Pere Lluís Donoso)

Del sol als ruixats

El dia s'ha despertat amb un front en retirada, amb núvols més abundants a la façana litoral i al prelitoral i més clarianes pel nord-oest. Ara bé, es tracta d'una situació transitòria. Durant el matí, el front lliscarà pel litoral, i s'obriran algunes clarianes més. Però cap al migdia entraran més nuvolades per l'oest, amb les primeres precipitacions cap a l'Aran. La cota de neu estarà al voltant dels 1.600 metres.

A partir d'aquí, creixeran nuvolades que descarregaran ruixats localment forts, que arrencaran del Pirineu i avançaran cap al sud i est. La línia de ruixats anirà des del Solsonès cap a l'Empordà, i els més importants aniran es desplaçaran cap al sud de la Costa Brava i nord de la Costa Central. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Amb l'arribada del vespre, les pluges marxaran mar endins i quedarà una resta de dia serena en general. L'excepció serà el vessant nord del Pirineu, on continuarà nevant de manera feble, amb una cota de neu que baixarà cap als 1.400 metres a darrera hora.

Es reactiva el vent

El vent començarà a bufar a partir del migdia i s'intensificarà durant la tarda. Tindrem cerç i mestral a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, i tramuntana a l'Empordà. Als cims del Pirineu bufarà vent de nord. També està activat l'avís per vent i per onatge al final del dia a la Costa Brava.

Temperatures més curtes

De bon matí les temperatures seran més altes que les de dijous a primera hora del dia, tret d'alguns punts de l'Empordà. En canvi, serà a partir del pas del sistema frontal quan es notarà el descens de les temperatures, sobretot al Pirineu i Prepirineu i a les comarques del nord-est. En canvi, l'entrada de vents amb component oest no deixarà baixar la temperatura per Ponent. Les temperatures més altes del dia tocaran els 20 °C a les Terres de l'Ebre.

Dissabte, temps més tranquil amb molt de sol

Dia entre assolellat i enteranyinat pel pas de bandes de núvols alts i mitjans, més espessos pel nord-est. No s'esperen precipitacions però sí vent. La tramuntana bufarà a l'Empordà, amb cops moderats amb tendència a minvar a partir del migdia fins a desaparèixer del tot. El matí serà més fred.

Diumenge, ambient d'octubre a finals de novembre

Dia plàcid, però repetiran les teranyines de núvols prims que ens acompanyaran durant tot el dia. A última hora arribaran núvols més gruixuts per l'oest, aperitiu del canvi de temps que esperem dilluns. No tindrem tramuntana, però sí predomini del vent de sud. La temperatura diürna pujarà una mica, tret de la façana litoral.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut